De zon schijnt voor jou het klokje rond met onze nieuwe thuisaccu

Ontdek de Battery flex

BINNENKORT BESCHIKBAAR

Onze nieuwe thuisbatterij: Battery flex

Met de Battery flex vergroot je merkbaar de zelfstandigheid en het eigen verbruik van jouw huishouden. Overtollige energie wordt opgeslagen en is beschikbaar wanneer je deze nodig hebt. 

Energie opslaan voor alles en iedereen met de nieuwste thuisaccu

De interactie tussen de Battery flex en het intelligente energiebeheer van de Manager flex verhoogt je eigen verbruik en geeft je de volledige controle over jouw energiehuishouden

Zonnepanelen accu nodig? BMW en Solarwatt werken samen voor de hoogste kwaliteit!

Met BMW hebben we de perfecte partner om een thuisaccu te ontwikkelen en te produceren met batterijcellen uit de automotive industrie. Deze producten zijn ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen ten aanzien van functie, prestaties en kwaliteit.

Thuisbatterij met het hoogste rendement op je investering

De Solarwatt Battery flex heeft een aantal kenmerken die zorgen voor een optimaal rendement. Hierdoor biedt de Battery flex het hoogste rendement op de investering. Wil je hier alles over weten? Hiernaast wordt alles duidelijk toegelicht.  

Het Solarwatt Battery flex systeem is modulair opgebouwd. Afhankelijk van je energiebehoefte en het aantal zonnepanelen bouw je dus de ideale matrix van batterijmodules. Weet je nog niet hoeveel capaciteit nodig is in jouw situatie? Je kunt er altijd voor kiezen om met een lager aantal modules te beginnen en dit later uit te breiden. Wat je in ieder geval wilt voorkomen is dat je een thuisbatterij koopt met een te grote capaciteit. Overcapaciteit is ten slotte niets anders dan weggegooid geld en dat zou zonde zijn.

Gemiddeld gaan thuisbatterijen 5 tot 15 jaar mee. De verwachte levensduur van de Battery flex batterijen is 15 jaar. Daarbij garandeert SOLARWATT een bruikbare capaciteit na 10 jaar van minimaal 80%. De lange levensduur komt niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de intelligente sturing van de Battery flex Packs. Door de zelflerende software zijn de batterijcellen nooit onnodig lang voor 100% geladen, waardoor de batterijcellen minimale chemische stress ervaren en hierdoor veel langer meegaan en minder snel degraderen.

De Battery Flex wordt ook gekenmerkt door zijn ontzettend korte reactiesnelheid. Veel apparaten vragen slechts een korte tijd stroom of hebben een hele hoge opstartstroom. Denk aan een inductiekookplaat, een koffiezetapparaat of strijkijzer. Deze kortstondige stroomvraag wil je natuurlijk ook kunnen voeden vanuit de thuisbatterij. Bij stroomvraag van een apparaat zal de Battery Flex binnen 0,35 seconde de maximale output leveren indien gevraagd. Veel andere batterijen hebben hiervoor meerdere seconden nodig om op te starten en duurt het nog veel langer voordat een maximale output wordt geleverd.

Een ander belangrijk aspect is hoeveel van de opgewekte stroom het stopcontact bereikt. Het opladen en ontladen van een batterij kost namelijk ook energie. Dit komt doordat de stroom wordt omgezet, waardoor er ook warmte gevormd wordt. De plaats van de thuisbatterij binnen het systeem bepaalt hoe vaak zonne-energie moet worden omgezet. Hoe vaker dit gebeurt, hoe minder zonne-energie er overblijft. Bij toepassing van de Battery Flex bereikt 90% van de opgewekte zonne-energie het stopcontact, waar dit bij andere thuisbatterijsysteem slechts 75% kan zijn. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren en kun je zoveel mogelijk zonne-energie gebruiken!

Battery flex thuisopslag: Gecombineerde knowhow onder de motorkap.

BMW batterijcellen, zoals die gebruikt worden in elektrische auto’s van BMW, worden ook gebruikt in onze Battery flex. Aangevuld met onze jarenlange knowhow op het gebied van thuisopslag, kunnen wij jou opslag op het hoogste niveau bieden. 

Absolute Zekerheid
“Solarwatt biedt jou als eigenaar van de Battery flex op verschillende vlakken absolute zekerheid. Zo kun je ervan op aan dat jouw veiligheid is gewaarborgd en je niet voor onvoorziene situaties komt te staan, waardoor je met hoge kosten komt te zitten.”
Ik wil graag meer informatie over de Battery flex
Toestemming:

TOPPACK: 
Hier woont je schone energie. De bovenste pack sluit de Battery flex veilig af aan de bovenkant, zodat je hem zowel buiten als binnen kunt plaatsen. 
 
MIDDEN PACK: 
De middelste packs stellen je in staat om het systeem geheel op maat te maken. Door dit modulaire concept heb je nooit te veel opslagruimte. Dit bespaart in de kosten. En als je meer nodig hebt, kun je het eenvoudig achteraf uitbreiden.  
 
BASIS PACK: 
De basis vormt de ruggengraat van de Battery flex en verbindt de opslagunit met het stroomnet van je huishouden. Het zorgt voor de intelligente aansturing, de veiligheid en dat de overige modules gekoeld worden. 

Volledige dekking all-risk verzekering

Ieder Solarwatt Battery flex systeem wordt geleverd met een gratis allrisk verzekeringspolis voor een periode van vijf jaar.

Hierdoor ben je onder andere verzekerd voor:

  • Diefstal van de systeemcomponenten;
  • Beschadiging door extreem weer, overstroming of vandalisme;
  • Defecten veroorzaakt door bijvoorbeeld overvoltage en kortsluiting;

Met deze allrisk verzekering zijn ook de risico’s gedekt van alle meest voorkomende invloeden die jouw batterij kunnen schaden. Jouw polis is extern gedekt door verzekeringsgigant Ergo. Nog meer zekerheid? Solarwatt biedt jou de mogelijkheid de verzekeringstermijn tegen een zeer aantrekkelijk tarief te verlengen naar 10 jaar.

Altijd up to date 

Dankzij de geïntegreerde internetverbinding wordt het systeem automatisch bijgewerkt. 

10 jaar garantie 

Onze Battery flex opslagunits worden geleverd met 10 jaar productgarantie.  

Geen onderhoud 

Battery flex-opslagunits kunnen door slechts één persoon worden geïnstalleerd, zijn geluidsarm en vereisen geen onderhoud. 

Kan buiten worden gebruikt

Onze Battery flex energieopslagunits zijn stof- en spatwaterdicht volgens de IP54-norm en kunnen buiten worden geïnstalleerd.  

Solarwatt innovatie 

Wij hebben een eigen ontwikkelingslocatie in Hürth, Duitsland. Hier ontwikkelen, ontwerpen en testen wij al onze batterijen. 

MyReserve My Reserve